گرفتن یک عکس خوب
این مقاله که توسط طراحی سایت شرکت طراح برتر جمع آوری و ترجمه شده اطلاعاتی راجع به چگونگی گرفتن یک عکس خوب قرار داده ایم
در این بخش به هنر عکاسی و تکنیک هایی می پردازیم که به شما در تهیه عکس های زیبا تر کمک می کند.
به هنگام گرفتن یک عکس، غیر از تنظیمات مختلف دوربین از قبیل فاصله کانونی، سرعت شاتر و اندازه دیافگرام که بر شفافیت و نوردهی مناسب عکس تاثیر می گذارند، عوامل دیگری هم هستند که حاصل کار عکاس را دل نشین و جذاب تر می کنند.
عواملی که یک عکس خوب را از یک عکس معمولی متمایز می کنند عبارتند از :
کادربندی و ترکیب بندی عکس خوب:
طراحی سایت شرکت طراح برتر: کادر و چارچوبه ای که تصویر در آن قرار می گیرد، بسیار در جلوه عکس خوب موثر است. چون هزینه تمام شده هر عکس در دوربین های دیجیتال کم است، پیشنهاد می شود اگر می توانید از هر سوژه چندین عکس با کادربندی های متفاوت تهیه کنید.
برای این کار می توانید از زوم دوربین استفاده نمایید، زاویه دید خود را عوض کنید، موقعیت سوژه اصلی را در کادر تصویر جابجا کنید یا فاصله خودتان و سوژه را تغییر دهید. سپس در کامپیوتر تصاویر را مقایسه کرده و بهترین را انتخاب نمایید. اگر بخواهید کادر عکس ها را روی کامپیوتر تغییر دهید، باید در برنامه ویرایش عکس، تصویر را کراپ کنید.
هنگام عکاسی دقت کنید اگر چشمی دوربین از نوع تی تی ال نیست، برای تنظیم کادر از صحفه ال سی دی بجای چشمی استفاده شود.
همین طور ممکن است چشمی یا ال سی دی دوربین تمام سطح کادر تصویر نهایی را به شما نشان ندهند.
عوامل موثر در گرفتن عکس خوب
هر قدر بخواهید موضوع اصلی عکس مورد توجه بیشتری واقع شود، باید از قرار دادن جزئیات و سوژه های دیگر در کادر خودداری نماید و حتی الامکان موضوع سطح بیشتری از تصویر را به خود اختصاص دهد. این موضوع به انتخاب نمای تصویر بر میگردد.
طراحی سایت شرکت طراح برتر: در عکس خوب نما می تواند کلی باشد، طوری که محیط اطراف سوژه اصلی کاملا به تصویر کشیده شده و به سختی می توان آن را به عنوان مرکز توجه عکس معرفی کرد. در نمای متوسط، سوژه بزرگ تر و تمرکز بر روی آن بیشتر است. بلاخره در نمای نزدیک تنها موضوع اصلی به تصویر کشیده می شود.
از دو روش می توانیم برای تغییر نما استفاده کنیم. اول اینکه دوربین را به سوژه نزدیک یا از آن دور نماییم و دوم از امکان زوم استفاده کنیم. اگر قدری تمرین کیند متوجه خواهید شد که این دو حالت اثرات متفاوتی بر کس می گذارند. گاهی امکان جابجایی برای عکاس وجود ندارد، پس مجبور است از زوم کمک بگیرد.
اما اگر امکان تنظیم فاصله میسر باشد، می توانید لنز را در حالت واید کامل یا تله کامل قرار داده و از تاثیر آن بر عکس استفاده کند.
در ترکیب بندی تصویر توجه کنید که موضوعات مرتبط را در کنار هم قرار داده و از وارد کردن جزيئات نامربوط و گمراه کننده در تصویر خودداری کنید.
از قرار دادن سوژه در مرکز تصویر اجتناب کنید
در عکس های معمولی و خانوادگی عمدتا سعی می شود موضوع اصلی در وسط کادر قرار بگیرد. اما اگر بخواهید عکس های زیبا و هنری بگیرید که از تاثیر بیشتری بر بیننده برخوردار باشد، باید سوژه را در جای دیگری غیر از مرکز قرار دهید. الگویی که برای این منظور وجود دارد استفاده از قانون یک سوم هاست. در این روش طول وعرض تصویر با چهار خط فرضی افقی و عمودی، به سه قسمت مساوی تقسیم می شود.
طراحی سایت شرکت طراح برتر: عکاس می تواند موضوع مورد نظر خود را در امتداد یکی از این خطوط یا یکی از چهار نقطه برخورد آنها قرار دهد. ویژگی این خطوط و نقاط در این است که چشم بیننده پس از مشاهده کل تصویر، بر روی سوژه متمرکز شده و آرام می گیرد. به این خطوط طلایی و به محل تلاقی آنها نقاط طلایی می گویند.
در این موارد به محلی که دوربین فوکوس کرده است دقت کنید، اگر لازم است از خاصیت فوکوس لوک یا فوکوس دستی برای تنظیم فاصله کانونی روی موضوعی که دیگر در مرکز تصویر قرار ندارد استفاده کنید.
زاویه دوربین و نقطه دید
در یک عکس خوب زاویه و ارتفاع دوربین نسبت به موضوع، تاثیر زیادی بر تصویر به دست آمده دارد. سعی کنید از یک سوژه چندین عکس از زوایا و ارتقاعات مختلف تهیه کرده و مقایسه نماید. مثلا یکی در حالت معمولی، یکی در حالتی که نشسته اید و دیگری از بالای سوژه. ارتفاع عکاسی طبیعی در حدود 170 سانتی متر است. شما باتوجه به محیط و موضوع عکس و بهره گیری از سلیقه و ابتکار خود می توانید این ارتفاع را تغییر دهید یا حتی دوربین را روی زمین گذاشته و تاثیر شگفت آن را مشاهده کنید.
خطوط تصویر در یک عکس خوب
درهر تصویر خطوطی هستند که آهنگ و ریتم اصلی تصویر را می سازند. مثلا در منظره یک کوهستان، مجموعه خطوط مستقیمی هستند که در یک نقطه تلاقی دارند و در مناظر دریا خطوط افقی، مشخص کننده آهنگ و احساس تصویر می باشند.
شکل این خطوط احساسات گوناگونی را به بیننده در یک عکس خوب منتقل می کند که در زیر به بعضی از آنها اشاره شده است :
* خطوط مستقیم افقی : احساس سکون و آرامش
* خطوط مستقیم :عمودی : احساس قدرت و وقار
* خطوط مستقیم : احساس قاطعیت و اطمینان
* خطوط منحنی منظم : احساس آرامش – حالات رویایی
* خطوط شکسته : احساس تردید و ناآرامی
* خطوط نا منظم : احساس آشفتگی و اظطراب
طراح برتر متخصص در طراحی سایت های فروشگاهی ، شرکتی ، شخصی ، خبری و..