نور و زاویه تابش آن
این مقاله که توسط طراحی سایت شرکت طراح برتر جمع آوری و ترجمه شده اطلاعاتی راجع به نور و زاویه تابش آن قرار داده ایم
زاویه تابش نور، در شکل سایه هایی که در تصویر ایجاد می شود و در نتیجه، زیبایی و جلوه عکس موثر است. به عنوان مثال در اینجا به چند زاویه معمول تابش نور و اثرات آن اشاره می کنیم :
نور از جلو : نور از سمت دوربین به سوژه تابیده می شود. سایه ها به حداقل می رسند و برخی
جزئیات تصویر مثل ناهمواری های صورت دیده نمی شوند. نوردهی از جلو تصویر را به صورت مسطح درآورده و از عمق آن می کاهد.
زاویه تابش نور از پشت :
طراحی سایت طراح برتر: نور از پشت سوژه و به سمت دوربین تابیده می شود. در اینجا سیستم نورسنجی اتوماتیک دوربین که نور شدیدی می بیند،
به خطا افتاده و دیافگرام یا شاتر را جهت نوردهی کمتری تنظیم می کند، بنابراین موضوع اصلی تاریک و کم نور می افتد و به این حالت سیلوئت می گویند.
زاویه تابش نور از کنار :
نور از کنار به سوژه می تابد و با سایه هایی که ایجاد می کند، عمق و بعد تصئیر را افزایش داده، جزئیات و بافت های اجسام را نمایان تر می کند.
زاویه تابش نور از بالا :
با این حالت در عکاسی هنگام ظهر یا زیر چراغ های سقفی مواجه می شوید. چنانچه بخواهید از چهره عکاسی کنید، چروک های صورت نمایان تر و سر بینی بسیار روشن
می شود. پس لازم است شخص را درسایه قرار داده یا زاویه تابش نو را تغییر دهید.
عکاسی در نور موجود :
گاهی اوقات اگر از فلاش استفاده نکنید و اجازه دهید همان نور موجود صحنه بر سوژه بتابد تصویر زیباتری خلق خواهد شد. برای این کار فلاش را از حالت اتوماتیک خارج کرده، روی حالت خاموش قرار دهید. چنانجه نور صفحه کم است از سه پایه استفاده نموده و در صورت لزوم حساسیت یا ایزو را افزایش دهید.
سایه ها و انعکاس ها :
طراحی سایت طراح برتر: سایه می توانند جلوه های تزئینی در عکس داشته باشند. به علاوه تصویر را باحجم و عمق بیشتری نشان می دهند. برای بهره بردن از تاثیر سایه، عکسبرداری بعد از طلوع و قبل غروب خورشید زمان مناسبی است. همان طور که عدم وجود نور یا سایه به زیبایی کار شما کمک می کند، انعکاس پرتو های نور در اشیای شفاف مثل جواهرات، وسایل تزئینی و سطح آب، جلوه خاصی به عکس خواهد داد.
روشنی تصویر:
برخی از دوربین ها اجازه می دهند شخص برایتنس و کنتراست را تنظیم کند. درست مثل تنظیم زاویه تابش نور در صفحه مانیتور کامپیوتر.
تغییر برایتنس باعث می شود روشنایی کل تصویر کم یا زیاد شود.
کنتراست، در واقع میزان اختلاف روشنایی در تاریک ترین و روشن ترین قسمت تصویر است.
افزایش کنتراست باعث برجستگی بیشتر تصویر و افزایش شارپنس می شود.
با کاهش کنتراست، تصویر حالت ماتی و خفگی پیدا کرده و اجسام به صورت تخت و کم حجم به نظر می رسند.
عکسبرداری در فواصل زمانی مشخص:
طراحی سایت طراح برتر: در این حالت دوربین طوری برنامه ریزی می شود که در فواصل زمانی معین مثلا 30 دقیقه یک بار، روشن شده یک عکس به صورت اتوماتیک گرفته و دوباره خاموش شود. در هر بار عکاسی، تنظیمات دوربین و زاویه تابش به حالتی در می آید که عکاس آن را برای بار اول مشخص کرده است.این امکان تنها بر روی دوربین های حرفه ای وجود دارد و از آن برای عکسبرداری از سوژه هایی که دارای حرکات کند هستند استفاده می شود. مثل بازشدن یک گل. در بعضی دوربین ها قابلیت را با نام اینتروال شاتینگ مشاهده می کنید.
عکسبرداری متوالی :
طراحی سایت طراح برتر: تقریبا تمام دوربین های دیجیتال این قابلیت را دارند. با این روش شما می توانید ازسوژه های در حال حرکت چندین عکس پشت سر هم بگیرید. برای این کار دوربین را در حالت کانتینیوز یا در برخی مدل های دیگر در حالت بارست قرار داده، بعد از اولین فشار دکمه شاتر آن را همچنان پایین نگه دارید. تصاویر، یکی بعد از دیگری گرفته می شوند. در پایان می توانید بهترین عکس را از بین آنها انتخاب کرده یا با کنار هم قرار دادن تصاویر، ترتیب حرکت سوژه را نشان می دهید.
طراح برتر متخصص در طراحی انواع وب سایت های فروشگاهی ، شرکتی ، شخصی ، خبری و …