اجزای دوربین
این مقاله که توسط شرکت طراح برتر جمع آوری و ترجمه شده اطلاعاتی راجع به اجزای دوربین قرار داده ایم
اجزای دزربین (عدسی یا لنز)
لنز مجموعه ای از عدسی های محدب و مقعر است که تشکیل یک عدسی محدب مرکب رامی دهند. لنز پرتوهای نور را که به سمت دوربین و دریچه ورودی می آیند، در یک نقطه متمرکز می کند. کیفیت ساخت و جنس لنز در کیفیت تصویر نقش زیادی دارد.
بر روی لنز دوربین اطلاعاتی حک شده است که ما را در انتخاب و شناسایی ویژگی های دوربین عکاسی یاری می دهد:
* شرکت سازنده لنز، که عمدتا همان شرکت سازنده دوربین می باشد.
* جنس لنز دربرخی لنزها مشخص شده است.
* مقدار بزرگنمایی در صورتیکه لنز دارای خاصیت بزرگنمایی باشد، مقدار بزرگنمایی قید
می شود مثل 2ایکس یا 3 ایکس و …..
* فاصله کانونی: پرتوهای نوری که از فاصله بسیار دور به لنز می رسند همگی در کانون لنز متمرکز می شوند. فاصله این نقطه را تا مرکز لنز، فاصله کانونی لنز می گویند.
در صورتیکه یک لنز ثابت باشد، یک عدد ثابت و در صورتیکه با قابلیت بزرگنمایی باشد، حداقل و حداکثر فاصله کانونی ذکر شده اند.
: نسبت فاصله کانونی لنز به بزرگترین قطر دیافگرام. f/stop درجه دیافگرام یا *
نکته* : هر چه فاصله کانونی لنز افزایش یابد، زاویه دید باریک تر می شود و بلعکس.
لنز نرمال: دارای زاویه دید، حدود زاویه دید شفاف چشم انسان (45 درجه) هستند. فاصله کانونی آنها حدود 75-38 میلی متر میباشد.
اجزای دوربین (لنز واید) :
طراح برتر: فاصله کانونی آنها از لنزهای نرمال کمتر است و حدود 38-24 میلی مترمی باشد.
زاویه دید آنها بیشتر از لنز نرمال است و برای عکسبرداری از مناظر، ساختمان های بزرگ و عکس های گروهی استفاده می شود.
لنزچشم ماهی: فاصله کانونی کمتر و زاویه دید بیشتر از لنزهای واید دارند. تصاویر آنها بصورت کروی شکل در می آید.
لنز ماکرو: به منظور عکسبرداری از موضوعات در فاصله بسیار نزدیک استفاده می شود.
لنزتله فوتو: فاصله کانونی آنها بیشتر از لنزهای نرمال و زاویه دیدشان باریک تر می باشد.
لنز زوم: این لنز روی اکثر دوربین های امروزی قرار دارند و در ساخت آنها از چندین لنز دیگر استفاده شده است. با تنظیم اتوماتیک فاصله این لنز، فاصله کانونی لنز تغییر می کند و تا حدودی حالت های واید و تله را در اختیار عکاس قرار می دهد. این قابلیت همچنین به عکاس کمک می کند بدون حرکت به جلو یا عقب کادر تصویر را تنظیم نماید. یک دوربین عکاسی با قابلیت بزرگنمایی 3 ایکس، فاصله کانونی در حدود 115-38 میلی متر دارد.
اجزای دوربین (دیافگرام)
از جمله اجزای دوربین روزنه ای است که در داخل لنز قرار دارد و با تغییر اندازه آن مقدار نوری که وارد دوربین می شود را تنظیم می گردد. این تنظیم می تواند به صورت دستی توسط عکاس یا به صورت اتوماتیک توسط دوربین صورت گیرد. میزان باز بودن دیافگرام را با نسبت فاصله کانونی لنز به قطر دهانه دیافگرام نشان می دهند.
شاتر:
از جمله اجزای دوربین مانعی است که پس از لنز قرار می گیرد و مانع ورود نور به دوربین یا برخورد آن به فیلم می شود. هنگام عکسبرداری و با فشار دکمه شاتر، شاتر کنار رفته نور به داخل می تابد.
علاوه بر درجه دیافگرام با تنظیم مدت زمان باز بودن شاتر نیز می توانیم مقدار نور ورودی به دوربین را کنترل کنیم.
با افزایش هر درجه از سرعت شاتر، میزان سرعت دو برابر و مقدار نور ورودی تغییری نکند.
در عکسبرداری از سوژه های متحرک هرچه سرعت حرکت سوژه مورد نظر در راستای عمود بر محور دوربین بیشتر باشد، لازم است سرعت شاتر بیشتر شود. در این صورت از کشیدگی سوژه بر سطح عکس جلوگیری می شود.
نمایاب:
طراح برتر: از جمله اجزای دوربین صفحه ای است که می توانیم در آن صحنه مورد نظر برای عکاسی را مشاهده کنیم.
از نمایاب یا ویزور برای تنظیم کادر و موقعیت سوژه استفاده می شود.
حلقه های تنظیم کننده:
* حلقه تنظیم کننده دیافگرام: میزان باز بودن دیافگرام را کنترل می کند،این حلقه در بسیاری از دوربین های اتوماتیک ارزانقیمت وجود ندارد.
* حلقه فاصله کانونی: تعیین می کند که فاصله کانونی عدسی دوربین برای عکسبرداری از چه فاصله ای تنظیم شده است.
* حلقه تنظیم دقیق فوکوس: با حرکت دادن جزيی لنز، تصویررا شفاف می کند.
* حلقه تنظیم سرعت شاتر: در دوربین های دارای حالت تنظیم دستی وجود دارد و سرعت شاتر را تنظیم می کند.
* ایزو:
درعکاسی عنصری از دوربین است که میزان حساسیت حسگر عکس به نور را تعیین میکند. هرچه ایزو کم تر باشد، حساسیت حسگر به نور کم تر می شود. همچنین روی نورسنج دوربین تاثیر مستقیمی می گذارد. حساسیت بیشتر به نور باعث می شود نور شدید تر باشد و حساسیت کم تر به نور، روشنایی را کاهش میدهد.
زمانی که ایزو را زیاد می کنید، نویز داخل تصویر بیشتر می شود و عکس دانه دانه می شود.
برای همین است که با این که ایزو حساسیت را افزایش می دهد، بهتر است در کم ترین میزان پیش فرض دوربین باشد. معمولا ایزوی 100 بهترین گزینه است.
اما برخی از(دی اس ال آر)ها، ایزو 50 دارند. هر چه ایزو کم تر باشد، نویز موجود در عکس شما کم تر خواهد بود.
اجزای دوربین (انواع سنسور ها):
CCD:
این نوع از سنسورها، در اکثر دوربین های دیجیتال امروزی به کار رفته اند. آنها از میلیمون ها سلول نوری تشکیل شدهاند. هر سلول میزان روشنای نوری که به آن تابیده می شود را به ولتاژ الکتریکی تبدیل می کند. سی سی دی ها در برخی اسکنرها هم استفاده شده اند و دارای تعداد
نقاط رزولیشن متفاوتی هستند.
super CCD:
طراح برتر: این فناوری، گام بعدی در روند پیشرفت سنسورهای سی سی دی است که توسط شرکت ژاپنی فوجی فیلم ارایه شده است. در این نوع سنسورها، سلول های نوری با یک ساختار لانه زنبوری،
در کنار هم قرار گرفته اند که مزیات فراوانی دارد، از جمله حساسیت بیشتر سلول ها به نور و کاهش پارازیت تصویر واز آن مهم تر افزایش وضوح موثر دوربین که به علت فاصله کمتر میان سلول های نوری است. در دوربین های مجهز به سوپر سی سی دی، امکان بالا بردن
وضوح تصویر به صورت نرم افزاری، در خود دوربین وجود دارد. بنابراین عکس های آنها را
می توان در ابعاد بزرگتری چاپ کرد.
COMS:
فناوری دیگر که با سنسور های سی سی دی در رقابت است سی ام او اس نام دارد.
مزیت های سی او ام اس در مقابل سی سی دی:
* تجهیزات الکترونیکی جانبی که برای یک دوربین لازم است، می تواند به صورت مجتمع روی خود تراشه سی او ام اس قرار داده شود. اما در مورد سی سی دی به این صورت نیست
و اضافه کردن تجهیزات برای کنترل نوردهی وتبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال به صورت جداگانه صورت می گیرد. این عامل باعث می شود تا دوربین های مبتنی بر سی ام او اس، ارزانتر، کوچک تر و سبک تر ساخته شوند.
* به علت تفاوت در ساختار الکترونیکی دوربین های سی ام او اس، مشکل نورگیری بیش از حد تصویر کمتر به وجود می آید.
در مقابل، سی سی دی محاسنی نسبت به سی ام او اس دارد، به طوریکه توانسته است درصد بیشتری از سهم بازار دوربین های دیجیتال را به خود اختصاص دهد. این محاسن عبارتند از:
* حساسیت سی سی دی به نور، بشیشتر از سی ام او اس است. بنابراین عکس های در شب و داخل خانه در دوربین های سی سی دی، بهتر از عکس های سی ام او اس می شود. البته دوربین های سی ام او اس در هوای صاف و آفتابی محیط بیرون عکس های بسیار شفافی می گیرد.
CCD نویزپذیری بسیار کمی دارد اما سی ام او اس به نویز تصویر بسیار حساس است،
که باعث شده یک پردازنده کامپیوتری مخصوص، جهت کاهش یا حذف نویز در دوربین های سی ام او اس تعبیه شود بنابراین زمان پردازش هر تصویر، طولانی تر از دوربین سی سی دی خواهد بود.
فلاش:
از جمله اجزای دوربین فلاش آن است اکثر دوربین های دیجیتال به فلاش مجهز هستند. این فلاش که در داخل خود دوربین قرار دارد، یک لامپ اکترونیکی است که نوری شدید و لحظه ای را از خود ساتع می کند. استفاده از فلاش برای عکاسی در تاریکی یا نور کم و نامناسب مرسوم است.
طراح برتر: دوربین امکان استفاده اتوماتیک از فلاش را به عکاس می دهد، یعنی به کمک سیستم نورسنجی خود، تشخیص می دهد، لازم است فلاش زده شود یا خیر. در این حالت با توجه به وضعیت فلاش، سرعت شاتر یا انداز دیافگرام نیز تنظیم می شود. فرضا در صورت شلیک فلاش با توجه به اینکه صحنه از نور کافی برخوردار خواهد شد، از سرعت شاتر بیشتری استفاده می شود و اگر در این شرایط عکاس فلاش را خاموش کند، دوربین سرعت شاتر را پایین می آورد.
طراح برتر متخصص در طراحی انواع وب سایت های فروشگاهی ، شرکتی ، شخصی ، خبری و …